Depășire navigare

Goethe Institut la Galați

În municipiul Galați, există o cerere masivă din partea elevilor și studenților, precum și a adulților care doresc să studieze limba germană. Evenimentele culturale în limba germană, precum și o bibliotecă în limba germană lipsesc, deși istoria cosmopolită a Galațiului cuprinde și o comunitate etnică germană numeroasă, organizată în jurul cultelor religioase luteran și calvin. În prezent, comunitatea, deși s-a redus masiv, este încă reprezentată de Forumul Democrat German.

Data inițierii

Acest proiect de hotărâre a fost înregistrat la Registratura Generală a Municipiului Galați pe 17 decembrie 2021, având numărul de înregistrare 264503.


Statusul proiectului

Blocat de către Primarul Municipiului Galați prin încălcarea articolului 136 din Codul Administrativ.

Din acest motiv, am depus o plângere prealabilă cu numărul 69530/01.04.2022 la Primăria Municipiului Galați care poate fi accesată aici


Acțiune în justiție demarată

În pregătire, împotriva Primarului Municipiului Galați pentru blocarea abuzivă a inițiativei noastre. 


Descrierea proiectului

Prezența Goethe-Institut în municipiul Galați va aduce comunității, pe lângă o ofertă completă de cursuri de limbă germană și organizarea examenului de limbă Goethe-zertifikat, o bibliotecă vastă disponibilă publicului și, mai ales, o serie de evenimente culturale precum expoziții, concerte, vizionări de film, dezbateri. Centre culturale germane se găsesc deja în marile orașe ale României precum Iași, Constanța, Tg. Mureș, Sibiu, Brașov, București. 

Pentru a aduce toate beneficiile expuse mai sus în comunitatea gălățeană, este necesară inițierea următoarelor activități:

Demararea discuțiilor cu reprezentanții Goethe-Institut în vederea deschiderii unei filiale a acestei organizații în municipiul Galați;

Mandatarea unui consilier local împuternicit să reprezinte interesele Municipiului Galați în vederea inițierii unor discuții exploratorii care vor duce la crearea unui parteneriat cu Goethe Institut.


Textul integral al proiectului de Hotărâre de Consiliu Local poate fi consultat aici.

Continuare

Restul articolului