Depășire navigare

Centre STEM pentru copii

Am introdus în Consiliul Local propunerea de alocare a unei sume în cadrul Bugetului Municipiului Galați, pentru înființarea a 20 de centre educaționale STEM  în 20 dintre școlile din municipiul Galați. 

 

Data inițierii

Am susținut proiectul sub formă de amendament depus la Registratura Generală a Municipiului Galați pe 9 februarie 2022, având numărul de înregistrare 26316.


Statusul proiectului

Amendamentul a fost supus la vot și respins de primarul Pucheanu și majoritatea PSD din Consiliul Local al Municipiului Galați.

Pașii următori: introducerea unui proiect de hotărâre de Consiliu Local de sine stătător, presiune publică, implementarea proiectului în anul 2024, după obținerea majorității în Consiliul Local al Municipiului Galați. 


Descrierea proiectului

Tinerele generații trebuie educate pentru economia viitorului, consolidându-se cunoștințele din sfera STEM (Science, Techonology, Engineering, Mathematics), prin accesul la dotări de ultimă generație precum imprimante și scannere 3D, roboți educaționali multifuncționali, echipamente de realitate virtuală etc. Propunem înființarea a 20 de centre educaționale STEM  în 20 dintre școlile din municipiul Galați pentru a facilita accesul elevilor la educația viitorului.Pentru asigurarea finanțării obiectivului de investiții se vor utiliza sume rezultate din renunțarea la achiziționarea unui imobil de pe strada Brăilei care să găzduiască direcția de taxe locale, pentru că educația generațiilor viitoare este mai importantă decât încasarea taxelor la ghișeu, mai ales acum, în era digitală și a plăților online. 


Textul integral al amendamentului poate fi consultat aici.

Continuare

Restul articolului