Depășire navigare

British Council la Galați

În municipiul Galați, există o cerere masivă din partea elevilor și studenților, precum și a adulților care doresc să studieze limba engleză, aceasta devenind o veritabilă “lingua franca” a lumii în care trăim. Mai mult, nevoia pentru accesul la lumea britanică, la tot ceea ce are aceasta de oferit, elemente de cultură și civilizație, evenimente, bibliotecă, modele de implicare socială, este în creștere în comunitatea locală. 

Data inițierii

Acest proiect de hotărâre a fost înregistrat la Registratura Generală a Municipiului Galați pe 17 decembrie 2021, având numărul de înregistrare 264508.


Statusul proiectului

Blocat de către Primarul Municipiului Galați prin încălcarea articolului 136 din Codul Administrativ.

Din acest motiv, am depus o plângere prealabilă cu numărul 69562/01.04.2022 la Primăria Municipiului Galați care poate fi accesată aici


Acțiune în justiție demarată

În pregătire, împotriva Primarului Municipiului Galați pentru blocarea abuzivă a inițiativei noastre. 


Descrierea proiectului

În prezent, British Council, organizație internațională a Marii Britanii pentru relații culturale și oportunități educaționale, este activ pe șase continente și în peste 100 de țări, oferind servicii inclusiv în orașe importante din România. Pe lângă cursurile de limba engleză, centrele de testare pentru certificări Cambridge și IELTS, British Council are deschise biblioteci importante în București, Cluj-Napoca și Iași. În aceste centre culturale cetățenii au acces la peste 30.000 de resurse în limba engleză, de care vor beneficia, cu siguranță, și școlile private de limba engleză care funcționează în Galați. 

Prezența British Council în municipiul Galați va aduce un beneficiu semnificativ atât elevilor, studenților, cadrelor didactice, adulților care doresc să studieze limba engleză, precum și școlilor private care vor beneficia de pe urma accesului la resurse educaționale și culturale. O bibliotecă vastă va deveni disponibilă publicului și va fi organizată o serie de evenimente culturale precum expoziții, concerte, vizionări de film, dezbateri. 

În domeniul artei, British Council urmărește să consolideze relațiile după ieșirea Marii Britanii din UE și să creeze parteneriate pe termen lung între organizațiile de artă și profesioniștii din Marea Britanie și România. Sunt incluse toate formele de artă, de la artele spectacolului, arte vizuale și design.  

În domeniul educației, activitatea British Council se concentrează pe internaționalizarea educației, oferind expertiza Marii Britanii în domeniul educației și inovației la nivel global, și pe stimularea partenerilor educaționali pentru a lucra împreună în cadrul proiectelor de colaborare. Proiectele derulate sunt destinate învățământului superior, învățământului preuniversitar, dar şi învățământului vocaţional și tehnic. 

British Council organizează și proiecte cu impact în societate, oferă suport cetățenilor și instituțiilor pentru a contribui la construirea unei lumi mai tolerante, prospere și mai deschise la diferențe. British Council desfășoară programe în parteneriat cu organizații locale și internaționale ce dețin expertiză în lucrul cu tinerii, antreprenoriat social, egalitate de șanse și diversitate, migrație, incluziune socială și cetățenie activă.

Pentru a aduce toate beneficiile expuse mai sus în comunitatea gălățeană, este necesară inițierea următoarelor activități:

Demararea discuțiilor cu reprezentanții British Council în vederea deschiderii unei filiale a acestei organizații în municipiul Galați;

Mandatarea unui consilier local împuternicit să reprezinte interesele Municipiului Galați în vederea inițierii unor discuții exploratorii care vor duce la crearea unui parteneriat cu British Council.


Textul integral al proiectului de Hotărâre de Consiliu Local poate fi consultat aici.

Continuare

Restul articolului